Tåkelys til 40 millioner på plass på Flesland

Flesland på en godværsdag. Lufthavnen utenfor Bergen forventer å få en kraftig reduksjon i antall kanselleringer på grunn av tåke etter at de har fått installert nye lys på flystripa.
Flesland på en godværsdag. Lufthavnen utenfor Bergen forventer å få en kraftig reduksjon i antall kanselleringer på grunn av tåke etter at de har fått installert nye lys på flystripa. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Flykanselleringene på Flesland i Bergen forventes å bli kraftig redusert etter at nye, sterke tåkelys til 40 millioner kroner er installert på flystripa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har årlig mellom 150 og 200 kanselleringer grunnet tåke. Dette forventes nå redusert til mellom 10 og 20, sier fungerende lufthavndirektør Øystein Skaar til Bergens Tidende.

Lysene var klare i juni. Lufthavnen til Stavanger har det samme systemet, og Oslo har et enda råere system der man kan operere med enda kortere sikt.

Det nye systemet ble satt på en prøve senest torsdag. Avinor meldte riktignok om forsinkelser, men lufthavndirektøren var fornøyd likevel.

– Uten det nye systemet ville tåken fått langt større konsekvenser for flytrafikken denne morgenen. Nå slapp vi unna med at ett fly ikke tok sjansen på å lande, samt at det ble noen mindre forsinkelser, sier Skaar.

Statistisk sett er det særlig på vårparten at Flesland er utsatt for tåke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden