Barn fløyet til St. Olavs Hospital etter badeulykke i Molde

To barn havnet under vannet i Fjellbrudammen utenfor Molde torsdag. En av dem er fløyet til St-Olavs Hospital etter å ha fått hjerte- og lungeredning på stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var to barn som havnet under vannet. En av dem kom seg på land med hjelp, mens den andre ikke ble lokalisert med en gang.

– Den andre personen er også funnet nå, og de er i gang med hjerte- og lungeredning, opplyste operasjonsleder John Bratland i Møre og Romsdal politidistrikt ved 19-tiden.

Det var den eldste av de to barna som var savnet og etter hvert ble funnet, skriver NRK.

Kort fra land

Barnet ble funnet bare to meter fra land, opplyser en redningsmann på stedet til Romsdals Budstikke. Sikten skal ha vært bare rundt en halv meter på grunn av mye grums som har blitt virvlet opp i det kalde vannet.

Politiet fikk første melding om hendelsen klokken 18.32. Brannvesenet var blant nødetatene som var på stedet.

To barn

Det ble etter hvert klart at det var to barn som var involvert i badeulykken. Fjellbrudammen er en populær badeplass i ved Moldeelva.

Det var andre ungdommer som fanget opp situasjonen og fikk hjulpet det yngste barnet på land, opplyser politiet til NRK.

Barnet som fikk hjerte- og lungeredning, ble fløyet med luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim. Barnet som hadde kommet seg på land, var bevisst og ble brakt til Molde sykehus, ifølge politiet.

Den yngste ble senere fraktet videre fra sykehuset i Molde til Ålesund, opplyser politiet til NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden