Rekordresultat for Fløibanen

Fløibanen kan se tilbake på et år med vekst og rekordresultat. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Fløibanen kan se tilbake på et år med vekst og rekordresultat. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mye sol og turister fra Asia var med på å løfte omsetningen til Fløibanen med 15 prosent og bidra til tidenes beste resultat i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ikoniske kabelbanen som starter like ved Bryggen og tar med de reisende opp til Fløien, 320 meter over havet, hadde nesten 200.000 flere passasjerer i fjor, sammenlignet med året før, skriver Finansavisen.

Omsetningen landet på 97,8 millioner, 15 prosent høyere enn året før. Av de pengene lå 32 millioner igjen i kassen som nettoresultat da året var omme. det er 10 millioner mer enn i 2017 og banens beste resultat noensinne.

– Vi er svært godt fornøyd. At antallet som reiste med oss steg såpass mye skyldes delvis en sommer med mye bra vær, men også en økt tilstrømming av turister og lokale brukere av banen, sier administrerende direktør Anita Nybø.

– Det er en spesielt sterk vekst i tilreisende fra Asia, og selv om det er høysesong på sommeren, kommer disse i større grad også i andre perioder av året.

De to største eierne, Bergen kommune og GC Rieber, får sammen med de andre aksjonærene dele et utbytte på 13,5 millioner kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden