Sju av ti nordmenn mener Trump er en trussel mot verdensfreden

Donald Trumps stil skiller seg veldig fra tidligere presidenter. Det skaper en usikkerhet, som kan være med på å forklare hvorfor så mange er negative til USA under hans ledelse, tror ekspert. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Donald Trumps stil skiller seg veldig fra tidligere presidenter. Det skaper en usikkerhet, som kan være med på å forklare hvorfor så mange er negative til USA under hans ledelse, tror ekspert. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sju av ti nordmenn mener Donald Trump utgjør en reell trussel mot verdensfreden. Stilen hans skaper usikkerhet, sier USA-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste årene har Dagbladet gjennom Ipsos spurt nordmenn i hvilken grad de mener USA og president Donald Trump er en trussel mot verdensfreden. Svarene har endret seg noe, men har holdt seg rundt 70 prosent.

USA-ekspert og forsker Svein Melby ved Institutt for forsvarsstudier synes tallet er høyt, men han er ikke overrasket.

– Trump har holdt på i to år, og holdningen til ham har satt seg fast. Det er litt samme mønster som i USA, der andelen som mener han gjør en god jobb, ligger veldig stabilt, sier Melby.

– De som er positive, er positive uansett hva han finner på, mens majoriteten har et særlig kritisk syn på ham.

Melby tror den negative innstillingen mange har til USA under Trump har mye å gjøre med personen som for tiden bor i Det hvite hus. Trump har en helt annen stil og væremåte enn tidligere presidenter.

– De fleste føler at ingenting er helt umulig. Det skaper en usikkerhet, som er med på å fyre opp under en slik risikovurdering, sier Melby.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden