Mann dømt til ti års fengsel for voldtekt og mishandling av kjærester

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 20-årene er i Alstahaug tingrett dømt til ti års fengsel og betydelige erstatningskrav for å ha voldtatt og mishandlet flere kjærester over tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommen fra Alstahaug tingrett var enstemmig og ble avsagt forrige uke.

Til sammen 17 personer var med å vitne under rettsbehandlingen, hvor den nå dømte mannen erkjente seg delvis skyldig.

Dommen omfatter voldtekter og grov mishandling mannens daværende samboer i perioden 2012 til 2015. Flere av voldshandlingene skjedde mens kvinnen var gravid med deres felles barn, og senere også mens barnet var til stede. Retten betegner mishandlingen som grov og legger vekt på at den varte over lang tid.

– Han har kalt henne for stygg, hore, dårlig mor og sagt at hun ikke var verdt noe. Han har truet med å slå henne helseløs og drepe henne, heter det i dommen.

Mannen er også dømt for voldtekter og grov mishandling av en kjæreste han hadde mellom 2010 og 2011. Den fysiske mishandlingen besto blant annet av slag, biting, spark og kvelertak, beskriver dommen.

Mannen er dømt til å betale en erstatningssum på til sammen 500.000 kroner til sin ekssamboer og deres felles barn. Mannen må også betale 400.000 kroner i erstatning til ekskjæresten.