Død person funnet etter skredet i Tamokdalen

Rasstedet på Blåbærtinden i Tamokdalen. Bildet er tatt under søk 17. januar i år. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Rasstedet på Blåbærtinden i Tamokdalen. Bildet er tatt under søk 17. januar i år. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politihunder har funnet en død person i Tamokdalen i Troms der et snøskred tok fire mennesker 2. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag skulle letemannskap igjen forsøke å finne den siste savnede, finske Niklas Nyman (36). Litt etter klokka 12.30 bekreftet Troms politidistrikt at det er gjort funn av en død person i skredområdet.

Avdøde blir fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge for obduksjon og identifisering. Nymans pårørende er informert om funnet.

Det er fremdeles tre meter snø i området.

Nyman, to andre finske menn og en svensk kvinne mistet livet i skredet. Gruppen var på tur til Blåbærtinden. De tre andre ble funnet døde i januar. Søket etter Nyman er blitt utsatt flere ganger på grunn av snø og værforhold.

Norges Geotekniske Institutt har nylig offentliggjort en rapport om skredet. Ifølge rapporten ble skredet utløst i 40 grader bratt terreng i fjellsiden. Turfølget fulgte med skredet i inntil 570 meter i en hastighet på 20 til 25 meter per sekund før de ble fullstendig begravd i snømassene, skriver Nordlys.

Det anslås at snøskredet hadde et samlet volum på 10.000 kubikkmeter.

– Trolig har skredet revet med seg ytterligere masse nedover i skredbanen, og det er ikke urimelig å anta at skredet doblet størrelsen ned til utløpsområdet, heter det i rapporten.

Bakgrunn: Snøvær stanser leting etter skredoffer i Tamokdalen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden