Frykter muslimer kan bli forfulgt etter håndhilse-avgjørelse

OMOD-lederen sier de ønsker å få en rettsavgjørelse om muslimer i arbeidslivet skal kunne nekte å hilse på det motsatte kjønn. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
OMOD-lederen sier de ønsker å få en rettsavgjørelse om muslimer i arbeidslivet skal kunne nekte å hilse på det motsatte kjønn. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Organisasjonen OMOD frykter muslimer blir forfulgt etter at Diskrimineringsnemnda avgjorde at det ikke er diskriminering å kreve at man hilser på begge kjønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Diskrimineringsnemnda sender ut utydelige signaler som er vanskelige for folk å forstå, sier Akhenaton de Leon, leder av Organisasjon mot offentlig diskriminering (OMOD) til Vårt Land.

OMOD-lederen sier de nå ønsker å få en rettsavgjørelse om muslimer i arbeidslivet skal kunne nekte å hilse på det motsatte kjønn. Derfor vurderer de nå hvorvidt de skal ta ett av de to vedtakene om spørsmålet videre til retten.

– Jeg opplever dette som et spørsmål om juss mot politikk. De som reagerer på praksisen, handler mer ut ifra politisk ståsted enn det juridiske, sier OMOD-lederen.

I august i fjor avlyste en kvinnelig leder ved Postens Østlandsterminal en jobbsamtale fordi en jobbsøker opplyste at han ikke håndhilser på kvinner. I forrige uke konkludere Diskrimineringsnemnda med at mannen ikke ble diskriminert på grunn av religion.

De Leon frykter avgjørelsen i den andre «håndhilsesaken» på ett år gir grunnlag for at noen forfølger de som har religiøse skikker, særlig muslimer.

Den første saken var mot Ekeberg skole i Oslo, der en assistent ikke fikk fornyet sitt vikariat da han nektet å håndhilse på kvinnelige kolleger. Heller ikke her fant Diskrimineringsnemnda at mannen ble diskriminelt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden