Coop selger færre engangsgriller

Været de to siste somrene trekkes fram som den viktigste grunnen til at det har blitt solgt færre engangsgriller. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Været de to siste somrene trekkes fram som den viktigste grunnen til at det har blitt solgt færre engangsgriller. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Coop har merket en nedgang i salget av engangsgriller de siste årene. Kjeden trekker fram tørke og ildforbud i fjor og dårlig sommervær i år som forklaringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For to år siden solgte Coop 200.000 engangsgriller. I fjor falt salget med 20 prosent til 160.000, skriver Nationen. Hittil i år er det solgt 50.000 av de omstridte grillene.

– Årsaken er nok at sommerne i fjor var preget av tørke og forbud mot grilling utendørs, mens sommerværet i år frister mindre til impulsgrilling, sier kommunikasjonssjef Lise Mette Kjellberg i Coop Norge.

Miljøengasjement kan nok også ha noe å si, sier hun og legger til at Coop oppfordrer folk til å velge flergangsgriller for å skåne miljøet.

Norgesgruppen trakk sine engangsgriller tidligere i år fordi de ble for varme på undersiden. Men selv uten sammenlignbare salgstall i år, har også de merket at salget har gått ned siden 2017.