Storaksjon mot ulovlig fiskeredskap ga 145 beslag

En aksjon fra Sotra til Stavanger avdekket at de fleste av de kontrollerte fiskeredskapene var satt ulovlig. Bildet er tatt i en annen sammenheng.
En aksjon fra Sotra til Stavanger avdekket at de fleste av de kontrollerte fiskeredskapene var satt ulovlig. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av en to dagers aksjon i starten av juli fant inspektørene 145 ulovlige fiskeredskaper langs kysten fra Sotra til Stavanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Resultatet er nedslående, sier inspektør Svein Hadland ved kontrollseksjonen i region Sør i Fiskeridirektoratet i en pressemelding.

Aksjonen fant sted 3. og 4. juli, og var et samarbeid mellom Fiskeridirektoratet, politiet, Ryfylke friluftsråd, Friluftsrådet Vest, Kystvakta og Statens naturoppsyn.

Totalt 145 ulovlige fiskeredskaper ble inndratt. I tillegg fikk flere varsel om dårlig merking.

– Et ufravikelig krav er at alle redskaper i sjøen skal merkes tydelig med navn og adresse, sier Hadland.

I tillegg til at de fleste teinene var umerket, og manglet eller hadde stengte rømningsveier, var flesteparten av teinene satt ulovlig.

Kontrollen vil bli fulgt opp utover sommeren, og Fiskeridirektoratet oppfordrer alle som skal fiske, om å sette seg inn i gjeldende regelverk.