Tilsig av tarmbakterier i taket på høydebasseng i Askøy

Varaordfører Bård Espelid var på befaring etter at høydebassenget på Øvre Kleppe var tømt for vann. Foto: Jørgen Eide / NTB scanpix
Varaordfører Bård Espelid var på befaring etter at høydebassenget på Øvre Kleppe var tømt for vann. Foto: Jørgen Eide / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er fortsatt tilsig av tarmbakterier via fjellsprekker i taket på høydebassenget på Øvre Kleppe på Askøy, viser ferske prøver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er blitt tatt nye prøver av vann fra sprekkene i taket på høydebassenget, melder NRK.

– Vi har tatt prøver av vann som trenger inn gjennom sprekker. De viser at vannet blir infisert av bakterier på veien fra utsiden og inn, sier varaordfører Bård Espelid i Askøy kommune.

For å kunne påvise campylobacter vil det imidlertid være nødvendig med et større vannvolum enn det som har kommet gjennom sprekkene de siste dagene. Det er derfor ikke mulig for kommunen å si om det er de samme tarmbakteriene som førte til sykdomsutbruddet som er funnet nå.

Over 2.000 askøyværinger har blitt syke av drikkevannet i kommunen etter at de første smittetilfellene dukket opp rundt 7. juni. Totalt 76 personer har blitt så dårlige at de måtte legges inn på sykehus, mange av disse barn.

Les også:

Over halvparten av beboerne nær høydebassenget på Askøy ble syke

Vannet på Askøy forurenset av hestemøkk

72-åring fra Askøy døde av blodforgiftning