Dødsulykken i Danmark: Kommunen samlet kriseteam

Naboer har lagt ned blomster der en norsk mann og hans sønn mistet livet i en ulykke lørdag mellom en personbil og et tog i Trustrup på Djursland. Foto: Ernst van Norde / Ritzau / NTB scanpix
Naboer har lagt ned blomster der en norsk mann og hans sønn mistet livet i en ulykke lørdag mellom en personbil og et tog i Trustrup på Djursland. Foto: Ernst van Norde / Ritzau / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Øvre Eiker kommune samlet mandag sammen kriseteamet for å følge opp de pårørende etter dødsulykken i Trustrup i Danmark. En far og sønn omkom i ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er voldsomt tragisk. En familie som er på ferie og opplever noe sånt. Jeg føler og tenker på de berørte, sier kommuneoverlege Einar Braaten i Øvre Eiker kommune til VG.

Familien på fire var på ferie da bilen de satt i lørdag ble truffet av et tog på en planovergang i Trustrup, som ligger i Midtjylland i Danmark. Den 34 år gamle faren og hans 7 år gamle sønn mistet livet i ulykken, mens den 32 år gamle moren og den 6 år gamle datteren overlevde uten alvorlige skader.

– Slike ting som dette skjer jo. Og dessverre var det også barn involvert. En familie blir splittet i to. Det er forferdelig, sier Braaten, som mandag møtte det interkommunale kriseteamet i Nedre- og Øvre Eiker kommune.

Familien kom fra Øvre Eiker, hvor kriseteamet nå har fordelt oppgaver i arbeidet med å følge opp de pårørende videre. Den norske havarikommisjonen har blitt kontaktet av deres danske ekvivalent i forbindelse med etterforskningen av ulykken.

– Vi tilbød bistand dersom det var ønskelig. Vi har fått en del forespørsler fra våre danske kolleger, som vi sitter og kvitterer og sender over til dem, sier avdelingsdirektør Kurt A. Olsen i jernbaneavdelingen i Statens havarikommisjon til VG.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært