Nytt storbeslag på Gardermoen – 80.000 piller i to kofferter

Tollere beslagla i juni 80.000 tramadolpiller. Dette bildet er fra det største tollbeslaget av tramadol noensinne i Norge - bare to uker tidligere.
Tollere beslagla i juni 80.000 tramadolpiller. Dette bildet er fra det største tollbeslaget av tramadol noensinne i Norge - bare to uker tidligere. Foto: Tolletaten / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tollerne på Gardermoen fant 80.000 tramadolpiller da de kontrollerte koffertene til en svensk statsborger i midten av 20-årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beslaget ble gjort søndag for en drøy uke siden, og er det siste av flere store tramadol-beslag, ifølge Dagbladet. Bare drøyt to uker tidligere ble to andre svensker stanset med til sammen 184.000 slike piller i bagasjen. Det var det største tollbeslaget av tramadol noensinne i Norge.

Les også : Tollerne gjorde rekordbeslag av Tramadol-piller

– De siste månedene har vi sett en økning i større beslag av tramadol. Det er et smertestillende legemiddel, men det har også et misbrukerpotensial i form av at det er vanedannende, sier kontorsjef Hans Wilhelmsen i tollkontrollen på Oslo Lufthavn til avisa.

Tramadol er i Norge et reseptpliktig legemiddel med strenge krav til innførsel. Flere europeiske land har klassifisert tramadol som narkotika.

Så langt i år er det beslaglagt 640.000 piller med tramadol, mens det i hele 2017 ble beslaglagt nær 300.000 enheter, ifølge Tolletaten.

I begge tilfellene nevnt over hadde smuglerne startet reisen i Kenya.