Politiet ser ikke garasjebranner i Oslo i sammenheng

Flere garasjebranner i Oslo i helgen. Brannen her i Haugerudveien startet tidlig søndag morgen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
Flere garasjebranner i Oslo i helgen. Brannen her i Haugerudveien startet tidlig søndag morgen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

I løpet av helgen har det brent i tre garasjer i Oslo. Politiet ser ikke brannene i sammenheng.

Åtte biler ble totalskadd etter at det begynte å brenne i en ny garasje i Oslo søndag morgen. Brannen er den tredje garasjebrannen i Oslo på to dager.

Politiet meldte først om brannen klokka 6.20 søndag morgen. En knapp time senere kom meldingen om at brannen var slukket.

Totalt var det 18 garasjeplasser i garasjerekken som tok fyr på Haugerud i Oslo. Politiet uttalte tidligere at de så garasjebrannene i sammenheng, men det blir avvist søndag ettermiddag.

– Vi ser ikke noe sammenheng i brannene, og har ingen opplysninger om det, sier seksjonsleder Rune Skjold for økonomi og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Les også: Politiet ser sammenheng mellom garasjebranner i Oslo

Han sier samtidig at politiet allikevel etterforsker saken. Politiet jobber blant annet med å gjennomgå videomateriale fra stedene og snakker med vitner.

Ifølge Aftenposten var det på det meste åtte brannbiler og tjue brannfolk som jobbet med å slukke brannen på Haugerud.

I forbindelse med garasjebrannen ble beboere i området bedt om å lukke vinduene. Ingen personer ble skadd.

Før brannen på Haugerud brant det lørdag morgen i en garasjerekke i Ammerudhellinga på Grorud, og lørdag kveld brant fem garasjer på Mortensrud.

Søndag ettermiddag sier politiet at én av brannene kan ha oppstått av tekniske årsaker.

– Vi har gjort undersøkelser på to av stedene. Den ene kan det se ut som har tekniske årsaker. Den andre er usikker, sier seksjonsleder Skjold til VG.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært