Dette skjer i dag

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 30. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dronning Sonja besøker Landskappleiken

På siste dag besøker dronning Sonja Landskappleiken 2019 i Vågå og får med seg mesterkonserten fra klokka 12.

Årlig samles rundt tusen aktive spillemenn, sangere og dansere i slutten av juni. De første landskappleikene var det Vestmannalaget i Bergen som sto bak i 1896. Det var først kappleiker for hardingfele, og i 1924 kom vanlig fele til.

Trump besøker Sør-Korea

USAs president Donald Trump besøker Sør-Korea og har invitert Nord-Koreas leder Kim Jong-un til et møte ved grensa mellom de to land, men det er fortsatt uklart om møtet der vil finne sted.

Trump sa søndag at Nord-Koreas leder veldig gjerne vil møte ham når han senere på dagen er i Panmunjom på grensa til Nord-Korea.

Lederkabal på ekstraordinært EU-toppmøte

EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker, EUs president Donald Tusk og de andre europeiske lederne flyr rett til Brussel fra G20-toppmøtet i Osaka søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Der blir det ekstraordinært toppmøte om nominasjoner til EUs toppjobber. EUs lederkabal har vært et viktig samtaletema i kulissene i Osaka. Hele EUs lederskap skal nå skiftes ut.

Pride-marsj planlagt i Istanbul

Den årlige prideparaden finner sted søndag, til tross for at tyrkiske myndigheter for femte år på rad har lagt ned forbud mot pride-arrangementer i Istanbul og flere andre byer i landet.

I fjor brukte politiet tåregass for å spre hundrevis av mennesker som trosset forbudet og forsøkte å gjennomføre marsjen.