Politiet har endret taktikk i etterforskningen av Lørenskog-bortføringen

Politiinspektør Tommy Brøske sier til Dagbladet at etterforskningen av Lørenskog-bortføringen har endret karakter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Politiinspektør Tommy Brøske sier til Dagbladet at etterforskningen av Lørenskog-bortføringen har endret karakter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiets etterforskning av Lørenskog-bortføringen har endret karakter, mener politiinspektør Tommy Brøske som sier at de graver dypere enn tidligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag denne uken opplyste politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt at de hadde endret hovedteori bak bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen.

Hovedhypotesen er at Hagen er drept, og at bortføringen kan være fingert.

I et intervju med Dagbladet lørdag , forteller politiinspektøren at det så langt er gjennomført rundt 400 avhør siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant sporløst fra sitt hjem på Fjellhamar 31. oktober i fjor.

Les også: Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept

150 nye avhør

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra boligen i Sloraveien på Lørenskog i Akershus. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra boligen i Sloraveien på Lørenskog i Akershus. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I april var omkring 250 personer avhørt. Siden den gang har ytterligere 150 nye avhør av omtrent like mange personer blitt gjennomført.

Fakta om forsvinningssaken på Lørenskog:

* 9. januar i år gikk politiet ut offentlig og bekreftet at Anne-Elisabeth Hagen (69) var forsvunnet fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhammar i Lørenskog ti uker tidligere.

* Hagen forsvant fra boligen en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

* Politiet holdt etterforskningen hemmelig og begrunnet det med grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* Det har blitt fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovaluta og fremsatt grove trusler i et brev etterlatt på stedet.

* 11. februar ble det kjent at det hadde vært ny kontakt mellom antatte gjerningspersoner og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Det er fortsatt kun snakk om enveiskommunikasjon

* 26. juni opplyser politiet at de har endret hovedteori i saken. Politiet anser det mindre sannsynlig at det dreier seg om en bortføring med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er at Anne-Elisabeth Hagen ble drept.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning.

Ifølge politiinspektøren viser dette at etterforskningen har endret karakter. Og at de nå graver dypere enn før mens det tidligere har vært fokus på raske ledetråder.

– Betydelig trykk

– Antallet siden april sier noe om utviklingen i saken, og at det fremdeles er et betydelig trykk i etterforskning. Antallet knyttes også til en ny fase hvor vi ser på andre vitner enn de som er avhørt fra tidligere, sier Brøske til avisen.

Les også: Politiet går ut med hovedteori om hvordan Anne-Elisabeth Hagen forsvant

Video: Dette er forsvinningssaken:

Personvernpolicy