Lørdagen bød på snø i Tromsø og varme i sør

En snøscooter i sommeropplag på Dåvøya Troms øynet nok muligheten for tidlig sesongstart etter snøfallet lørdag formiddag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix.
En snøscooter i sommeropplag på Dåvøya Troms øynet nok muligheten for tidlig sesongstart etter snøfallet lørdag formiddag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix.

Den siste lørdagen i juni bød på store variasjoner i været. I Tromsø våknet de opp til snø, mens sørlendingene badet i sol.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdagen var sur, våt og kald i store deler av Nord-Norge, men i sør opplevde de årets varmeste dag med opptil 31 grader.

I Gjerstad i Aust-Agder kommune ble det klokken 16 målt 31,1 grader, ifølge Agderposten.

Kontrasten er stor til gradestokken på Tromsøya som viste drøye 3 grader midt på dagen, ifølge Nordlys. På Kvaløysletta var minimumstemperaturen bare 1,8 grader.

Les også: Grått og varierende ferievær i hele landet

– Vi lover bedre vær utover søndagen. Spesielt Troms og Finnmark ser ut til å få en fin ettermiddag og kveld med en del sol, skriver meteorologene på Twitter.

Til NRK sier statsmeteorolog Anita Ager-Wick at det ikke er unormalt med snøfall i Tromsø på denne tiden av året.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

– Det er ikke uvanlig at det snør, men det er ikke noe som er spesielt populært og noe man ønsker. Men i fjor var det nysnø på Tromsdalstinden i juli.

De kommende dagene vil de siste dagers høye temperaturer i sør avta, ifølge statsmeteorolog Kristen Gislefoss.

– Det blir mye gråvær, skyer og nedbør de fleste steder i landet, sier Gislefoss til NTB om de neste dagene.

Personvernpolicy