24-åring tiltalt for å ha drept jevnaldrende kvinne i Oslo

En 24 år gammel mann er tiltalt for å ha knivdrept en jevnaldrende kvinne på Kjelsås i Oslo i august 2018.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er tiltalt for å ha stukket kvinnen med kniv i brystet flere ganger slik at hun døde. Drapet skjedde i Kjelsåsveien like over midnatt natt til søndag 19. august i fjor.

Mannens forsvarer, advokat Unni Fries, sier til NTB fredag at hun på det nåværende tidspunkt ikke kan kommentere hvordan hennes klient stiller seg til skyldspørsmålet. Hun bekrefter at kvinnen og mannen var kjærester.

Tiltalen er tatt ut etter Riksadvokatens ordre, og statsadvokat Kristian Jarland opplyser i tiltalebeslutningen at det forbeholdes nedlagt påstand om erstatning og oppreisning til kvinnens etterlatte.

Paret var fra samme land utenfor Europa og hadde midlertidig opphold. De hadde vært i Norge i halvannet år da drapet skjedde.

Oslo-politiet fikk melding om det som ble beskrevet som en slåsskamp med kniv og fant kvinnen livløs utenfor en butikk i Kapellveien på Kjelsås augustnatten i fjor. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp, men kvinnen ble erklært død på sykehus rundt to timer etter hendelsen.

Tidlig i etterforskningen forklarte han seg om hva som hadde skjedd og knyttet seg til hendelsen. Utover det er det altså ikke kjent hvordan kan stiller seg til tiltalen og hvorvidt han erkjenner straffskyld.

Personvernpolicy