Dette skjer i dag

Foto: Richard Halland / NTB scanpix
Foto: Richard Halland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 28 juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye avhør og pressebrifing om drap på Sotra

En mann og en kvinne i midten av 60-årene ble funnet drept på Sotra utenfor Bergen torsdag. Deres 40 år gamle sønn er pågrepet og siktet for drapene.

Politiet vil i løpet av fredag komme med mer informasjon. Det skal gjennomføres avhør av personer som kan si noe om selve handlingen. Utover dagen og i helgen vil det utvides til avhør av karaktervitner, ifølge BT.

Prosedyrer i rettssaken etter Vinstra-drapet

Rettssaken etter drapet på en 16 år gammel jente på Vinstra 31. oktober avsluttes i Nord-Gudbrandsdal tingrett i Lillehammer.

Den 16 år gamle gutten som er tiltalt for drapet på Laura Iris Haugen har erkjent straffskyld. I tillegg til drap er gutten også tiltalt for grov vold etter å ha knivstukket en mannlig nabo i 50-årene i beinet da han prøvde å gripe inn.

Jemtland-saken avsluttes i Eidsivating

Det er siste dag i ankesaken mot Janne Jemtlands ektemann i Eidsivating lagmannsrett.

Anken gjelder både skyldspørsmålet, straffekravet og de sivile kravene.

Lego-familien vil kjøpe Legoland

Grunnleggerne av Lego vil, sammen med to fond, bla opp 64 milliarder for hele selskapet som i sin tid overtok Legoland.

Familieselskapet Kirkbi grunnla Lego i 1932 og eier fra før 29 prosent av eierselskapet til Legoland-parkene, men vil nå kjøpe opp alt, ifølge Financial Times. Nyheten om det planlagte oppkjøpet kan komme så tidlig som fredag morgen.

G20-toppmøte i Osaka

G20-landenes ledere samles til toppmøte i Japan. Blant deltakerne er USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin.

Allerede fredag morgen møtte Trump Japans statsminister Shinzo Abe og Tysklands statsminister Angela Merkel. Trump også avtalt flere andre bilaterale møter under oppholdet. Et tema som er ventet å komme opp, er den spente situasjonen mellom Iran og USA.

Personvernpolicy