40 år gammel sønn siktet og avhørt etter dobbeltdrap på Sotra

Se opptak fra politiets pressekonferanse. Video: NRK

En 40-åring er avhørt og siktet for drap på foreldrene. Paret i midten av 60-årene ble funnet drept på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet pågrep den 40 år gamle mannen torsdag ettermiddag. Ifølge Bergens Tidende arbeidet rettsmedisiner på åstedet fram til 2-tiden natt til fredag. Først da ble de to avdøde fraktet vekk, mens politiets krimteknikere fortsatte arbeidet.

Politiet fikk melding klokken 17.10 og rykket umiddelbart ut sammen med ambulanse.

– Vi fant siktede på den aktuelle adressen og de døde like etterpå, opplyste Tore Salvesen i Vest politidistrikt på en pressebrifing klokken 22 torsdag kveld. Salvesen leder distriktets avdeling for vold og seksuallovbrudd.

Selve pågripelsen foregikk uten dramatikk på adressen der alle de tre involverte bodde. Det drepte foreldreparet var 66 og 67 år gamle. 40-åringen er siktet for å ha drept begge to.

Foreldre og sønn

– Jeg kan ikke gi noen detaljer om siktede og de drepte, utover å opplyse at den siktede er sønnen til de drepte, sier Salvesen.

– Når to mennesker er drept av noen i nærmeste familie, er det noe av det mest alvorlige vi kan utsettes for, la han til litt senere.

Politiet opplyser i en melding litt før midnatt at pårørende er varslet.

Politiet ville bruke kvelden og natten på avhør. Siktede har fått oppnevnt advokat Fredrik Verling som sin forsvarer.

– Jeg har hatt samtaler med siktede og bistått ham i avhør i kveld/natt på sentrum politistasjon. Ut over det har jeg ikke noen kommentar til saken, skriver forsvarer Verling i en SMS til BT natt til fredag.

Avventer å gå ut med detaljer

Politiet ønsket ikke å si noe om siktedes tilstand. De ville heller ikke gå i detalj om åstedet eller om det var beslaglagt noen våpen i forbindelse med dobbeltdrapet. Salvesen sier politiet har dannet seg et rimelig godt bilde av når drapet skjedde, men at det er informasjon de ikke vil gå ut med ennå.

– Vi vil avhøre dem som kan gi oss noe om det konkrete hendelsesforløpet. Det er selve handlingen vi konsentrerer oss om nå. Hovedoppgaven i kveld er å finne ut hva som skjedde og hvorfor, opplyser Salvesen. Han sa det var for tidlig å si noe om motivet torsdag kveld.

Politiet vil i løpet av fredag komme med mer informasjon, men ikke før de har ny informasjon å gå ut med. De har derfor ikke satt tidspunkt for ny pressebrifing ennå.

Personvernpolicy