Plutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær falt ned

Video: Oslo ble rammet av plutselig uvær.

Et plutselig uvær har revet flere trær over ende i Oslo og omland, og flere biler er truffet. Nødetatene melder om svært mye å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en relativt fin dag, ble hovedstaden plutselig rammet av et dramatisk væromslag onsdag kveld. I en kort periode herjet voldsom vind og kraftig regn.

– Oslo brann- og redningsetat har nå så godt som alle sine ressurser ute for å håndtere ekstremværet. 30 registrerte oppdrag siden klokka 20.40. Mye overvann skaper store problemer i trafikken og fører til oversvømmelse i kjellere. Store trær har veltet, blant annet i Seilduksgata og Helgesens gate, skrev Oslo 110-sentral på Twitter like etter klokka 21.

En time senere oppdaterte 110-sentralen med en ny tweet:

Treet som veltet i Helgesens gate, traff tre parkerte biler, og én av dem ble totalskadd. Heldigvis var det ingen personer i noen av bilene.

Også politiet merket økt pågang.

– Vi har fått vanvittig med meldinger inn hit. Det er mye løse kumlokk, mye vann og flere trær som har falt ned i distriktet. Det er foreløpig ikke meldt om noen personskader, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Problemene har rammet både Oslo, Bærum og Asker, ifølge politiet.

Et stort tre har falt over veien i i Thorvald Meyersgate ved Birkelunden i Oslo etter et kraftig lokalt uvær. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
Et stort tre har falt over veien i i Thorvald Meyersgate ved Birkelunden i Oslo etter et kraftig lokalt uvær. Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Personvernpolicy