Forsvinningsgåten:

Politiet varsler ny informasjon om Anne-Elisabeth

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt har flere ganger orientert pressen om etterforskningen av forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen. Onsdag er det duket for pressekonferanse.
Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt har flere ganger orientert pressen om etterforskningen av forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen. Onsdag er det duket for pressekonferanse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ikke siden januar har politiet hørt fra personene som angivelig bortførte Anne-Elisabeth Hagen. Politiet kaller nå inn pressen for en statusoppdatering. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Meldingene er fremdeles sentrale i etterforskningen, og et spor vi holder levende. Det jobbes fortsatt med analyser av meldingene. Samtidig gjør vi oss noen tanker rundt hvorfor det har blitt stille, uten at jeg vil utdype dette, sier politiinspektør Tommy Brøske til Dagbladet.

Siste: Politiet tror Anne Elisabeth Hagen er blitt drept

Etterforskerne har tilsynelatende gjort få substansielle fremskritt siden forsvinningen 31. oktober i fjor. Da ringte Hagens ektemann, Tom, og fortalte at kona skulle ha blitt bortført av ukjente gjerningspersoner. Tilbake i bolighuset på Lørenskog lå brev fra de angivelige gjerningspersonene med krav om løsepenger og slepespor fra badet etter det som antakeligvis var en menneskekropp.

Det kommer fremdeles inn mange henvendelser om saken, og derfor kalles det inn til en pressebrifing for en statusoppdatering på noen sentrale spørsmål i etterforskningen før sommeren, opplyser Øst politidistrikt i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Etterforskes fremdeles

I tillegg til analysene av de digitale meldingene, pågår det også undersøkelser av brevet som ble funnet i ekteparet Hagens bolig. Disse ble satt i gang tidlig i etterforskningen, men er fremdeles ikke avsluttet.

Både skrift og papirtype er blant det som har vært analysert fra den skriftlige beskjeden med et løsepengekrav på ni millioner euro i kryptovalutaen monero.

– De fleste av analysene er ferdige, men det gjenstår også noe arbeid og oppfølging av de undersøkelser som er gjort, sier Brøske, som ikke ønsker å utdype dette ytterligere overfor avisen..

Sentrale spørsmål

Pressekonferansen er onsdag klokka 12 på Lillestrøm. Politiet har vært svært tilbakeholdne med opplysninger i saken, men har jevnlig latt det dryppe nye fragmenter av informasjon rundt forsvinningen siden saken ble offentlig kjent 9. januar i år.

– Vi vil komme med en statusoppdatering og snakke om ting vi ikke har snakket om før, sier kommunikasjonsrådgiver Marianne Nordengen til Dagbladet.

De så langt siste opplysningene fra politiet gjaldt en tidligere etterlyst, grå varebil, som politiet nå mener ble brukt til å frakte Hagen bort fra boligen i enden av Sloravegen på Fjellhamar. Det er ikke kjent om politiets forespørsel om tips om bilen har gitt resultater.

En tidligere etterlysning av to menn som var blitt fanget opp av overvåkingskamera ved arbeidsplassen til Tom Hagen ble tidligere i vår lagt bort, tilsynelatende uten å ha gitt resultater.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden