Åpen for alle - alltid

Dette skjedde i natt

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 25. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skudd avfyrt i leilighet i Lyngdal

Politiet har pågrepet to personer på en adresse i Lyngdal etter melding om at det skal ha blitt avfyrt skudd inne i en leilighet. Politiet i Agder fikk melding klokka 3.56 om at skudd var blitt avfyrt.

– Det er ikke avdekket personer som er skadd i forbindelse med dette. Politiet foretar åstedsundersøkelse på stedet, opplyser politiet.

Mann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik

En ung mann omkom etter at en motorsykkel kjørte av veien ved Håkestadveien i Larvik i Vestfold mandag kveld.

Alle nødetater rykket ut etter melding til AMK klokka 23.21 om trafikkulykke ved Tjodalyng mandag. Klokka 4.11 bekrefter politiet at livet ikke sto til å redde.

Mer enn 15.000 har signert kampanje

Dyrevernsorganisasjonen Noah vil ha obligatorisk kameraovervåking i norske slakterier. Noahs kampanje for dette har natt til tirsdag passert 15.200 underskrifter.

Kampanjen til Noah , krever obligatorisk kameraovervåking i slakterier og slaktebiler i Norge – og at opptakene blir offentlig tilgjengelige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet

Europarådets parlamentarikerforsamling vedtok tirsdag å gi Russland tilbake stemmeretten i forsamlingen, fem år etter annekteringen av Krim-halvøya.

Med 118 stemmer for, 62 mot og ti blanke stemmer vedtok parlamentarikerforsamlingen (PACE) å gi Russland tilbake stemmeretten. Dermed er sanksjonen mot Russland etter at landet i 2014 annekterte Krim-halvøya fra Ukraina, opphevet.

Romfarere trygt tilbake på jorden etter et halvt år

Etter 204 dager i verdensrommet landet ekspedisjonen med to astronauter og en kosmonaut vellykket på jorden tirsdag morgen.

Den russiske Sojuz-raketten landet vellykket i Kasakhstan klokken 8.47, lokal tid. De tre romfarerne om bord, astronautene Anne McClain fra USA og canadiske David Saint-Jacques, samt den russiske kosmonauten Oleg Kononenko hadde da tilbrakt 204 dager i verdensrommet på den Internasjonale romstasjonen.