Venstre avviser samarbeid med bompengelisten i Oslo

Hallstein Bjerke (V) (til venstre) er førstekandidat for Oslo Venstre, og han ønsker samarbeid med MDG. Samtidig avviser partiet at de vil ha et forpliktende samarbeid med bompengelisten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Hallstein Bjerke (V) (til venstre) er førstekandidat for Oslo Venstre, og han ønsker samarbeid med MDG. Samtidig avviser partiet at de vil ha et forpliktende samarbeid med bompengelisten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre smeller igjen døren for Folkeaksjonen nei til bompenger (FNB) i Oslo. MDG er likevel lunkne til et sentrum-høyre-samarbeid med partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har lukket døra og kastet nøkkelen når det gjelder et forpliktende samarbeid med bompengelisten. Det er åpenbart lettere å komme fram til gode løsninger med MDG enn et ensaksparti med motsatt standpunkt fra oss, sier Marit Vea, som er andrekandidat for bystyret i Oslo Venstre, til Klassekampen.

Vea sier også nei til en samarbeidsavtale med et byråd med FNB, slik Rødt har med de rødgrønne i dag.

Forrige uke meldte Aftenposten at Oslo Venstre strekker ut en hånd til MDG i håp om et nytt sentrum-høyre-byråd etter kommunevalget.

Lan Marie Nguyen Berg, som er førstekandidat for MDG, sier at Venstre må være «klokkeklare» på om de vil samarbeide med bompengelisten.

– Vi ønsker å snakke med alle som vil gjøre Oslo grønnere, men jeg tror ikke på at vi får mer gjennomslag for miljøpolitikken på høyresiden enn i det samarbeidet vi har i dag. I fire år har Høyre rast fordi de mener Ap har gitt oss for mye gjennomslag for grønn politikk, sier hun til avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Folkeaksjonen nei til mer bompenger fikk en oppslutning på 9,6 prosent i en meningsmåling for Oslo gjort for Klassekampen i forrige uke. Det ville gitt partiet seks plasser i Oslo bystyre dersom det var et valgresultat.

Ved kommunevalget stiller FNB liste i Bergen, Oslo, Stavanger, Skien, Porsgrunn, Sandnes, Sola, Klepp, Askøy, Alver og Øygarden, i tillegg til i fire fylker. I Drammen og Tromsø er det andre bompengelister.