KNM Helge Ingstad blir ikke reparert

KNM Helge Ingstad blir ikke reparert, men skal erstattes. Foto: Emil Wenaas Larsen / Forsvaret / NTB scanpix
KNM Helge Ingstad blir ikke reparert, men skal erstattes. Foto: Emil Wenaas Larsen / Forsvaret / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen har bestemt at fregatten KNM Helge Ingstad ikke vil bli reparert. De ser heller på mulighetene for å erstatte fregatten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Regjeringen har bestemt at det er mer hensiktsmessig å avhende KNM Helge Instad enn å reparere den, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til NRK.

Det var Nationen som først meldte om saken lørdag.

Kostnadene for å reparere fregatten vil ligge på mellom 12 til 14 milliarder kroner, mens kostnadene ved kjøp av et nytt tilsvarende fartøy estimeres til 11 til 13 milliarder kroner.

Det er Forsvarsmateriell som har konkludert med at en reparasjon av den forliste fregatten trolig vil koste mer enn å kjøpe en ny fregatt. Tilstandsrapporten ble presentert for forsvarsministeren i mai.

– Helge Ingstads forlis har betydelige konsekvenser for forsvaret av Norge. Vi har store havområder og en lang kystlinje. God kontroll til sjøs er helt essensielt i forsvaret av landet, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen til NRK.

Bakke-Jensen vil be forsvarssjefen om et fagmilitært råd om hvordan den operative kapasiteten kan erstattes.