Dette skjer i dag

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 22. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo Pride

Lørdag går paraden Oslo pride av stabelen på Grønland i Oslo. I fjor deltok titusener i paraden med rundt 250.000 tilskuere. Paraden er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold.

I forkant av paraden har arrangører holdt kunstutstillinger og debatter om kjønn, likestilling og seksuell identitet. Oslo Pride arrangeres av hundrevis av frivillige i FRI Oslo og Akershus.

Markerer norsk verdensarv

Klima- og miljøministeren Ola Elvestuen (V) markerer verdensarven Urnes stavkirke lørdag.

Urnes var den første norske innskrivingen på UNESCOs verdensarvliste, sammen med Bryggen i Bergen i 1979. Ola Elvestuen avduker to nye verdsarvplakettar i forbindelse jubileet for innskrivingen.

Tyske klimademoer

Tyske klimaaktivister fortsetter protestaksjonen mot en kullgruve nær Aachen i Tyskland. Markeringene får stor oppmerksomhet i Tyskland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 20.000 ungdommer fra 17 land strømmet til den tyske grensebyen Aachen, der veien er kort til både Belgia og Nederland.

Valg i Mauritania

Første runde i valget på en ny president som skal ta over for Mohamed Ould Abdelaziz. Hans regjering blitt anklaget for maktmisbruk og brudd på menneskerettighetene

Mauritania, som ligger i Sahel-beltet nord for Senegal, har de siste årene tatt en aktiv rolle i kampen mot jihadistgrupper i regionen.