Beate Gangås ny politimester i Oslo

Beate Gangås fotografert i 2010, da hun var politimester i Østfold. Foto: Linn Cathrin Olsen / NTB scanpix
Beate Gangås fotografert i 2010, da hun var politimester i Østfold. Foto: Linn Cathrin Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beate Gangås (56) er utnevnt til ny politimester i Oslo politidistrikt. Hun kommer fra en jobb som avdelingsleder i Politiets sikkerhetstjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gangås ble i statsråd fredag utnevnt til stillingen for en åremålsperiode på seks år.

– Det er en ære å få lov til å jobbe med så mange dyktige medarbeidere for å sikre en best mulig polititjeneste i Asker, Bærum og Oslo, sier hun.

Gangås kommer fra stillingen som leder for etterforsknings- og påtaleavdelingen i PST. Hun har tidligere vært konstituert politimester i Østfold, likestillings- og diskrimineringsombud, ledet seksjon for organisert kriminalitet i Politidirektoratet og har mange års erfaring som leder og påtalejurist i Oslo politidistrikt.

Av utdanning har hun blant annet juridisk embetseksamen fra Universitetet i Oslo.

– I Beate Gangås får Oslo politidistrikt en svært erfaren og målrettet leder som kan vise til gode resultater. Jeg har lært henne å kjenne som en klok og inkluderende person, noe som vil komme både ansatte og samarbeidspartnere til gode. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med henne og Oslo politidistrikt i utviklingen av politiet fremover, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

Gangås tiltrer stillingen 12. august, og konstituert politimester Bjørn Vandvik gjeninntrer da i stillingen som visepolitimester.