Bøndene og regjeringen signerer klimaavtale

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) og leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag møtes fredag for å signere en klimaavtale. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) og leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag møtes fredag for å signere en klimaavtale. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bondeorganisasjonene skal fredag møte regjeringen for å signere en etterlengtet klimaavtale for jordbruket, skriver Nationen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bondelaget og Småbrukarlaget inviterer fredag landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) og klimaminister Ola Elvestuen (V) til Landbruksdirektoratets lokaler for å signere avtalen, skriver avisen.

Avtalen vil redusere klimagassutslippene og øke karbonopptaket, ifølge statssekretær Widar Skogan (KrF).

Bøndene og regjeringen har i prinsippet lenge vært enige om å inngå en frivillig klimaavtale, men det har vært manglende framgang siden juni i fjor.

En av konfliktene har gått på hva som skal telles som et klimabidrag. I bondeorganisasjonenes opprinnelige dokument med 31 forslag, var det en rekke forslag som ikke gikk innenfor det eksisterende klimaregnskapet.

Skogan sier at denne problematikken ble løst i de siste forhandlingsrundene.