Rekordhøyt antall flyktninger i jobb eller utdanning

– Tallene er de beste på ti år og viser at flere får mulighet til å ta en utdanning og sikre seg varig arbeid, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.
– Tallene er de beste på ti år og viser at flere får mulighet til å ta en utdanning og sikre seg varig arbeid, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stadig flere flyktninger kommer i jobb eller utdanning, viser ferske tall. Tallene for 2018 er de beste på ti år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallene fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) viser at 55 prosent av dem som avsluttet introduksjonsprogrammet for nyankomne innvandrere, gikk direkte over i jobb eller utdanning.

– Tallene er de beste på ti år og viser at flere får mulighet til å ta en utdanning og sikre seg varig arbeid. Regjeringens strategi er tydelig på at arbeid og kunnskap er nøkkelen til integrering. Disse resultatene viser at vi er på rett vei, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Økningen skyldes at flere har gått over til videregående opplæring enn tidligere år, opplyser Kunnskapsdepartementet.

Oslo har den høyeste andelen som har gått over i jobb eller utdanning, med 64 prosent, fulgt av Vest-Agder, med 62 prosent. I Finnmark er det 41 prosent som har fått seg jobb eller utdanning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tallene viser store variasjoner i resultater, både mellom fylker og mellom kommunene. Derfor er det viktig at vi fortsetter å stille krav, både til kommunene og den enkelte. For å sikre bedre integrering vil vi også styre bosetting slik at flere kommer til kommuner med gode resultater i integreringsarbeidet, og der de kan få jobb og kvalifisering, sier Sanner.