Kongen på Askøy: – Vi føler med dere

Kong Harald roste samholdet på Askøy, og fortalte at kongeparet hadde stor sympati med situasjonen kommunens innbyggere står i.
Kong Harald roste samholdet på Askøy, og fortalte at kongeparet hadde stor sympati med situasjonen kommunens innbyggere står i. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi skjønner nesten ikke at dere har tid til å ha besøk av oss, sa Kong Harald da han og dronningen besøkte Askøy kommune torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste ukene har over 2.000 askøyværinger blitt syke av drikkevannet. Totalt 76 personer har blitt så dårlige at de måtte legges inn på sykehus.

Under kongeparets fylkestur til Hordaland møtte kongeparet innbyggerne som er rammet av vannkrisen.

– Vi har fulgt med på det som har skjedd på Askøy, og vi føler med dere. Vi kan forestille oss deres usikkerhet og frustrasjon. Vi forstår deres bekymringer og smerte, sa kong Harald i sin tale.

Han var imponert over askøyværingenes håndtering av situasjonen, og roste samholdet og frivilligheten i lokalsamfunnet.

– Vi skjønner nesten ikke at dere har tid til å ha besøk av oss. Vi vet hvor mye arbeid og bekymringer som ligger bak. Og at dere har andre, og svært viktige ting å gjøre.

Kongeparet ble orientert om vannsituasjonen i kommunen av varaordfører Bård Espelid. Tirsdag sa varaordføreren at antallet som har blitt syke av smitte fra vannet er kraftig redusert den siste tiden.