Kronprinsparet til Oslo Pride

kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under arrangementet Bokbanen tidligere i år. Torsdag besøker de Pride Park i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under arrangementet Bokbanen tidligere i år. Torsdag besøker de Pride Park i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøker torsdag Pride Park i Oslo. – En viktig anerkjennelse, sier foreningen FRI. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Besøket, som er kronprinsparets første til arrangementet, finner sted torsdag ettermiddag.

– Dette er en viktig anerkjennelse av Oslo Pride og menneskerettigheter, og kan bidra til å sende et positivt signal til resten av samfunnet. Vi gleder oss til besøket, sier Ingvild Endestad, leder for FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Sammen med ordfører Marianne Borgen vil kronprinsparet bli tatt med på en omvisning av Endestad og festivalsjef for Oslo Pride, Fredrik Dreyer. Kronprinsparet skal få høre mer om arbeidet til de ulike aktørene.

– Det er flott og viktig at kronprinsparet besøker Oslo Pride. Gjennom en årrekke har kronprinsparet vært tydelige rollemodeller og støttespillere i kampen for likestilling og mangfold i Norge, sier Dreyer.