Flere studieplasser for spesialsykepleiere

Regjeringen foreslår en opptrappingsplan som vil gi 80 nye studieplasser for spesialsykepleiere. Her forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Regjeringen foreslår en opptrappingsplan som vil gi 80 nye studieplasser for spesialsykepleiere. Her forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen foreslår en opptrappingsplan som vil gi 80 nye studieplasser for spesialsykepleiere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg bevilges det 5 millioner kroner til et prosjekt for IKT-sikkerhet.

De nye studieplassene går til anestesisykepleie, barnesykepleie, intensivsykepleie, operasjonssykepleie og kreftsykepleie – samlet kalt ABIOK-utdanninger som er på 1,5 års varighet.

– Vi trenger flere spesialsykepleiere og derfor prioriterer vi studieplasser til disse utdanningene. Samtidig holder det ikke bare å bygge ut antallet studieplasser siden god praksis er en helt avgjørende del av utdanningene. Derfor satser vi på en pilot for å få flere kommunale praksisplasser og bedre utdanning i digital kompetanse, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Studieplassene vil blant annet bli prioritert til universiteter og høyskoler som kan ta i bruk de nye plassene fra høsten. Fordelingen av hvilke institusjoner som får studieplassene blir avklart senere.

I første omgang vil det ble tildelt 30 studieplasser, men fullt utbygget etter fire år vil det medføre at det utdannes om lag 80 flere ABIOK-kandidater i året.