Dette skjer i dag

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 19. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Støttemarkering for Abbasi-familien

Etter planen reiser de tre søsknene og moren i Abbasi-familien til Trondheim i dag.

Det er også varslet en støttemarkering i byen i forbindelse med saken, hvor blant andre Åge Aleksandersen og biskopen deltar, sammen med Lars Haltbrekken, stortingspolitiker for SV og talsperson for familien.

Arrangementer for Oslo Pride

I anledning Pride inviterer regjeringen til en mottakelse i representasjonsboligen i Parkveien.

Oslo kommune heiser regnbueflagg ved Rådhuset, og regnbueflaggene heises klokka 11.00. Ordfører Marianne Borgen, festivalsjef i Oslo Pride, Fredrik Dreyer og Brita Brekke, leder for FRI Oslo og Akershus, holder appeller i Rådhusets borggård.

Årlig rapport om flyktninger

FNs høykommissær for flyktninger presenterer Global Trends Report on Forced Displacement i Genève, en rapport som beskriver en stadig verden der stadig flere drives vekk fra sine hjem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da den forrige rapporten ble lagt fram for nøyaktig ett år siden, viste den at krig, konflikt og sult drev 68,5 millioner mennesker på flukt i 2017. Den gangen var tallet rekordhøyt for sjette år på rad.

Toryene holder avstemning

Tredje runde i avstemningen om hvem som skal overta etter Theresa May som leder for Det konservative partiets og statsminister i Storbritannia.

Boris Johnson fikk flest stemmer i tirsdagens avstemning. Færrest stemmer fikk Dominic Raab, som dermed er ute av kampen. Det er nå fem igjen i kampen om ledervervet.