Ap ønsker ikke å endre asylforliket

Innvandringspolitisk talsperson Masud Gharahkhani, setter foten ned for reforhandling av asylforliket. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Innvandringspolitisk talsperson Masud Gharahkhani, setter foten ned for reforhandling av asylforliket. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre og KrF sier ja, men Ap sentralt ønsker ingen endring i asylforliket. Det gjør heller ikke Senterpartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innvandringspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet Masud Gharahkhani er klar på at en endring i asylreglene ikke har støtte i partiet.

«Et enstemmig Arbeiderparti har akkurat vedtatt vår helhetlige innvandringspolitikk. Der ligger det ingen forslag til endringer på denne delen av regelverket», skriver Gharahkhani i en tekstmelding til Klassekampen.

Heller ikke Senterpartiet, som tok initiativ til asylforliket, ønsker reforhandling.

– Vi er ikke tjent med store debatter om det nå. Både for Norge og asylsøkere er det viktig med forutsigbarhet, sier Heidi Greni, innvandringspolitisk talsperson i Sp.

Hun sier enkeltsaker som Abassi-saken er et dårlig utgangspunkt for å drøfte de større linjene i innvandringspolitikken.

Mari Holm Lønseth, medlem av kommunalkomiteen for Høyre, er klar på at de ikke ønsker reforhandling. Frp sier ja til forhandlinger, men kun for å stramme inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ønsker reforhandlinger, men utelukkende for å stramme inn ytterligere, sier Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsperson i Frp.

Han mener det eneste kritikkverdige som har skjedd i saken er at familien ikke ble kastet ut tidligere.

Det ble enighet om asylforliket i november 2015 og det var resultatet av en avtale mellom Frp, Høyre, Venstre, KrF, Senterpartiet og Arbeiderpartiet. Forliket inneholdt en rekke innstramminger i norsk asyl- og flyktningpolitikk.