Dette skjedde i natt

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 18. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Abbasi-søsknene returneres til Norge

Yasin, Taibeh og Ehsan Abbasi skal likevel ikke sendes ut, etter at afghanske myndigheter nektet å ta dem imot, opplyser Politiets utlendingsenhet (PU).

Abbasi-søsknene er allerede i Istanbul, men politiet sier de skal hentes til Norge så fort som mulig. Familiens advokat Erik Vatne sier at han er svært glad og lettet for sakens utfall.

11 døde i jordskjelv i Kina

Et kraftig jordskjelv med styrke på 6 i Sichuan-provinsen sørvest i Kina har kostet 11 mennesker livet og skadd 122. Bygninger i flere byer er påført store skader.

Myndighetene har sendt brannmannskaper og redningspersonell til berørte områder. Videre er det stilt 5.000 telt, 2.000 feltsenger og 20.000 pledd til disposisjon i de jordskjelvrammede områdene.

Fire biler i brann i Oslo

Politiet har ingen indikasjoner om ildspåsettelse etter bilbranner i Hovseterveien i Oslo natt til tirsdag, opplyser politiet. Nødetatene fikk melding om bilbrann ved en parkeringsplass klokken 3.01.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Da vi ankom, brant det i to biler, men brannen spredte seg til totalt fire biler, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

USA vil sende flere soldater til Midtøsten

Det amerikanske forsvarsdepartementet sier i en uttalelse mandag at de vil sende ytterligere 1.000 soldater til Midtøsten for å være i forsvar mot Iran.

Opplysningen fra Pentagon kommer etter flere dagers eskalering av ordkrigen mellom USA og deres støttespillere i regionen, og Iran.

Odebrecht søker konkursbeskyttelse

Det brasilianske entreprenørselskapet Odebrecht har søkt om konkursbeskyttelse for å kunne rydde opp i en gigantgjeld på 113 milliarder kroner.

Odebrecht har de siste årene vært under kontinuerlig etterforskning for korrupsjon. I 2017 ble det slått fast at entreprenørselskapet over en periode på ni år betalte nesten 30 milliarder kroner i bestikkelser i Latin-Amerika.