Fylkesnes ut mot regjeringen etter aksjesalg i Entra

Torgeir Knag Fylkesnes sier at «salget av Norge fortsetter». Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Torgeir Knag Fylkesnes sier at «salget av Norge fortsetter». Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes sier at salget av aksjer i Entra viser at «salget av Norge fortsetter». Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen slår tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er helt meningsløst, høyrepolitikk på autopilot. Regjeringen selger eiendom i Norge, men bruker pengene på å kjøpe eiendom i London og resten av verden, sier Fylkesnes til Dagbladet.

Næringsdepartementet solgte mer enn 20,2 millioner Entra-aksjer på auksjon forrige uke. Entra er et av Norges største eiendomsselskaper og hadde i første kvartal en eiendomsportefølje med en markedsverdi av 46,4 milliarder kroner.

– Jeg frykter nok en gang at vi selger norske verdier til nasjoner som kan ha interesser som kolliderer med våre. Det er ganske naivt av regjeringen å ikke se den problemstillingen, sier Fylkesnes, som nevner Kina som eksempel.

Næringsminister Røe Isaksen (H) sier at han er overrasket over kritikken.

– Fylkesnes viser at han overhodet ikke har fulgt med i timen, ikke engang på hva hans eget parti har støttet. Entra er et vanlig kommersielt selskap hvor staten ikke har hatt noe annet mål enn høyest mulig avkastning på kapitalen, sier ministeren.