Dugnad leverte 101 tips om arbeidslivskrim i Oslo

Dugnaden Fair Play Bygg Oslo har levert 101 tips om lovbrudd i byggebransjen siden januar. De sier de bare skraper overflaten. Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix
Dugnaden Fair Play Bygg Oslo har levert 101 tips om lovbrudd i byggebransjen siden januar. De sier de bare skraper overflaten. Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dugnaden Fair Play Bygg Oslo har levert 101 tips om lovbrudd i byggebransjen siden januar. De sier de bare skraper overflaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen av tipsene omhandler blant annet torpedoer, ulovlige kontrakter og trafficking, skriver Dagsavisen. Til sammen har Fair Play levert 101 tips til myndighetene denne uken.

– Vi skraper bare overflaten. Vi har levert 101 tips nå, som vi har forsøkt å verifisere så godt som mulig før vi sender dem videre. Vi i bransjen ser at myndighetene ikke klarer å håndtere dette alene, så vi måtte ta grep, sier prosjektleder Lars Mamen i Fair Play.

Fair Play er en dugnad mellom arbeidsgiversiden og fagorganisasjonen. Den har vært aktiv i Oslo i fem måneder. Leder Olav Norheim i A-krimsenteret i Oslo og Akershus har mottatt 80 av tipsene til Mamen. Han sier at situasjonen er alvorlig.

– Vi går etter bakmennene. Det de driver med, kan undergrave samfunnsstrukturen vår – og velferdsstaten, sier han.