Dette skjer i dag

Arkivfoto: Per Løchen / NTB scanpix
Arkivfoto: Per Løchen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 15. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stolthetsparaden 2019

Likestillingsminister Trine Skei Grande holder hovedappell under Stolthetsparaden, som er en del av Independent Living-festivalen.

Festivalen feirer funksjonshemmedes seire, og funksjonshemmede vil med paraden vise seg selv som likeverdige, stolte, sterke og synlige borgere av Norge. Tema for årets parade er frihet.

Landsstyremøte i Rødt

Leder Bjørnar Moxnes holder tale om den politiske situasjonen lørdag formiddag når Rødt skal avholde sitt landsstyremøte Clarion Collection Hotel Bastion i Oslo denne helga.

Hovedsaker på møtet er forberedelser til lokalvalget og oppfølging av landsmøtet i mai 2019.

Messe i Notre-Dame

Det holdes en liten messe i brannherjede Notre-Dame. Av sikkerhetshensyn skal bare noen titalls personer delta. Det er akkurat to måneder siden brannen som sjokkerte en hel verden i et av Frankrikes mest kjente bygg.

Paris' erkebiskop Michel Aupetit står for messen, der kun 30 personer vil være til stede. Halvparten av disse tilhører kirken. Messen sendes direkte på den katolske tv-kanalen KTO.

Sudans militære presenterer granskingsrapport

Den sudanske militærjuntaen legger fram resultater av sin egen gransking av den brutale håndteringen av demonstranter i landet.

Over 120 mennesker ble drept forrige uke, ifølge leger tilknyttet protestbevegelsen.