Sylvi Listhaug: – Askøy bør være en vekker for alle kommuner

Mandag besøker eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) Askøy kommune for å få en redegjørelse av kommunen om smitteutbruddet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Mandag besøker eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) Askøy kommune for å få en redegjørelse av kommunen om smitteutbruddet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) besøker Askøy kommune mandag for å få en redegjørelse av kommunen om smitteutbruddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

Under Askøy-besøket vil statsråden møte ordfører Terje Mathiassen (Ap) og representanter fra kommunen på Askøy rådhus. Representanter fra Mattilsynet og Folkehelseinstituttet vil også være til stede.

Torsdag sa Listhaug at hun vil iverksette en landsomfattende kartlegging av drikkevannet i alle landets kommuner etter skandalen på Askøy.

– Jeg er utålmodig etter å få denne oversikten. Askøy bør være en vekker for alle kommuner som vet de ikke har alt på stell, sa Listhaug til VG.

Varaordfører i Aksøy: – Det kommer aldri til å bli tatt i bruk igjen

Rundt 2.000 personer har trolig blitt syke av drikkevannet på Askøy. Tirsdag ble det bekreftet funn av Campylobacter i drikkevannet, en bakterie som kan gi mage- og tarminfeksjon. Totalt har 50 voksne og 15 barn vært innlagt som følge av sykdomsutbruddet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag ble det kjent at en 72 år gammel kvinne fra Askøy er død. Kvinnen ble lagt inn med mage- og tarmsymptomer i helgen og har fått påvist Campylobacter. Kvinnen hadde alvorlig bakenforliggende grunnlidelse.

Også dødsfallet til en ett år gammel gutt undersøkes i sammenheng med smitteutbruddet i drikkevannet.

Politikerne i Askøy skal ha blitt orientert om problemer ved vannverket tilbake i mai.

Aktuelt: Askøy skal gå gjennom kokevarsler