Lørenskog-saken: Politiet mer sikre på hvor mange som var i huset på forsvinningsdagen

Video: Dette er saken.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mener de har bedre kontroll på hvor mange som befant seg i huset dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant på Lørenskog i fjor høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er nærmere å vite antallet nå enn vi har vært tidligere, men det gjenstår fortsatt arbeid for å bli enda sikrere i den vurderingen, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til NRK.

Brøske sier at de har skaffet seg en bedre oversikt over åstedet nå enn tidligere i etterforskningen.

Det er nå 226 dager siden 68 år gamle Hagen ble antatt bortført fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober.

Politiinspektøren ønsker verken å gå ut med antall personer de antar befant seg i boligen, eller hva som gjør at de føler seg sikrere på antallet.

Les også: Anne-Elisabeth Hagens mobil funnet kort tid etter forsvinningen

Det er nå 226 dager siden 68 år gamle Hagen ble antatt bortført fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober i fjor. Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt leder etterforskningen. Foto: Scanpix
Det er nå 226 dager siden 68 år gamle Hagen ble antatt bortført fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober i fjor. Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt leder etterforskningen. Foto: Scanpix

– Uten å gå i detaljer, så handler det om den jobben, vurderingene og

Bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen:

* Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen (69) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

* Først onsdag 9. januar, over ti uker etter bortføringen, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen var holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* 15. februar opplyste politiet at det så langt ikke hadde kommet tegn på at hun er i live, og heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i Norge eller utlandet.

* Det er fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovaluta og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene.

* 11. februar ble det kjent at det hadde vært ny kontakt mellom gjerningspersonene og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Det er fortsatt kun snakk om enveiskommunikasjon.

* Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.

* De har sendt familien et forslag til hvordan de kan formidle et livsbevis. Familien er villig til å forhandle, såfremt den får sikre opplysninger om at kvinnen lever, ifølge bistandsadvokat Svein Holden.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning. Politiet hadde 1. februar fått inn over 1.400 tips i saken.

tolkningene som er gjort av det som er sikret i etterforskningen. Det er helt sentralt i etterforskningen å få svar på hvem som var i boligen den dagen hun forsvant, sier Brøske.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det siste sikre livstegnet fra 68-åringen er en telefonsamtale som ble registrert klokken 9.14 om morgenen samme dagen hun forsvant.

Les også:

Ektemannen kom hjem 13.30

Da ektemannen Tom Hagen – en av Norges rikeste personer – kom hjem fra jobb klokken 13.30, var hun allerede borte.

Politiet antar at kvinnen ble bortført den formiddagen.

Les også: Lørenskog-forsvinningen inn i analysefase

Denne uken ble det kjent at politiet fant 68-åringens mobiltelefon kort tid etter at hun forsvant, men politiet har av hensyn til etterforskningen ikke gått ut med funnet før nå, ifølge VG.

Les også: