Dette skjer i dag

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 13. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Abort og pels

Sp og Ap stiller med alle sine representanter når to av vårens mest omstridte saker – avvikling av pelsdyrnæringen og endringer i abortloven (fosterreduksjon) – skal behandles i Stortinget torsdag.

– Dette er en så alvorlig sak for kvinners rettigheter og likestillingen i Norge at vi mener alle stortingsrepresentantene må være med på å ta denne avgjørelsen, sier innpisker for Arbeiderpartiet Kari Henriksen.

Ludvigsens forklaring

Rettssaken mot tidligere statsråd og fylkesmann Svein Ludvigsen startet i Nord-Troms tingrett 11. juni og pågår fram til 25. juni. Mesteparten av torsdagen er satt av til Ludvigsens forklaring.

72-åringen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å oppnå seksuell omgang overfor personer i en sårbar posisjon.

Rettsmøte i Marokko

Rettssaken i Marokko fortsetter. 24 menn er tiltalt for å ha drept eller medvirket i drapene på Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen. Forrige rettsmøte fant sted mot slutten av mai.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire menn er tiltalt for å ha utført drapene eller medvirket til dem, en sveitsisk-spansk mann er tiltalt for å ha trent dem opp, og i tillegg er 19 menn tiltalt for å ha gitt sin tilslutning til en terrorgruppe.

Toryenes lederjakt

Torsdag er det første runde i avstemningen om hvem av de ti kandidatene som skal overta ledelsen i Det konservative partiet og statsministerposten etter Theresa May i Storbritannia.

Tidligere London-ordfører og tidligere utenriksminister Boris Johnson regnes som en stor favoritt til å overta ledervervet i partiet. Utenriksminister Jeremy Hunt står også på listen over kandidater, det samme gjør innenriksminister Sajid Javid.

Christchurch-rettsmøte

Australieren som i mars skjøt og drepte 51 muslimer i to moskeer i Christchurch på New Zealand, møter i retten i Christchurch. Han er siktet for deltakelse i en terrorhandling, samt 51 tilfeller av drap og 50 drapsforsøk.

Mannen beskrives som høyreekstremist. Han strømmet massakren direkte på internett via Facebooks strømmetjeneste.