Anne-Elisabeth Hagens mobil funnet kort tid etter forsvinningen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har siden kort tid etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober, hatt kontroll på mobiltelefonen hennes, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt sier til avisa at den fysiske mobilen betraktes som et potensielt bevis.

– Det er derfor gjort ulike undersøkelser knyttet opp til telefonen, uten at vi ønsker å gå i ytterligere detaljer om hvilke type undersøkelser eller hvilke funn som eventuelt er gjort, sier han til avisa.

31. oktober i fjor forsvant 68-åringen fra eneboligen på Fjellhamar hvor hun bodde sammen med sin ektemann Tom Hagen – en av Norges rikeste personer.

Bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen:

* Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen (69) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

* Først onsdag 9. januar, over ti uker etter bortføringen, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen var holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* 15. februar opplyste politiet at det så langt ikke hadde kommet tegn på at hun er i live, og heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i Norge eller utlandet.

* Det er fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovaluta og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene.

* 11. februar ble det kjent at det hadde vært ny kontakt mellom gjerningspersonene og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Det er fortsatt kun snakk om enveiskommunikasjon.

* Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.

* De har sendt familien et forslag til hvordan de kan formidle et livsbevis. Familien er villig til å forhandle, såfremt den får sikre opplysninger om at kvinnen lever, ifølge bistandsadvokat Svein Holden.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning. Politiet hadde 1. februar fått inn over 1.400 tips i saken.

Siste sikre livstegn fra Hagen er en telefonsamtale til et familiemedlem klokken 9.14 den morgenen.

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt leder etterforskningen etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober i 2018. Foto: Scanpix
Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt leder etterforskningen etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober i 2018. Foto: Scanpix

Les også: Lørenskog-forsvinningen inn i analysefase

Politiet: Kan ikke lenger skade etterforskningen

Politiet ønsker ikke å si hvem det var som fant telefonen.

VG opplyser at avisa har kjent til mobilfunnet i flere måneder, men at politiet flere ganger har oppfordret til ikke å omtale det av hensyn til den pågående etterforskningen.

Nå mener imidlertid politiet at omtale av mobilfunnet ikke lenger kan skade etterforskningen.