Dette skjer i dag

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 12. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viking Sky-evaluering

Møre og Romsdal politidistrikt i samarbeid med Fræna kommune inviterer til pressekonferanse i forbindelse med evaluering av innsatsen til involverte instanser under hendelsen med Viking Sky.

23. mars sendte cruiseskipet ut en maydaymelding om motorstans på Hustadvika i Fræna kommune i Møre og Romsdal. Totalt 27 passasjerer måtte til sykehus.

Moon i Norge

Sør-Koreas president Moon Jae-in og førstedame Kim Jung-sook kommer på besøk til Norge. President Moon skal blant annet holde en tale om fred på den koreanske halvøy på Universitetet i Oslo.

Presidentparet er også invitert til en koreansk musikkonsert i Operaen. Onsdagen avsluttes med gallamiddag på Slottet.

Hongkong-protester

Etter massedemonstrasjonen i helga, hvor over én million hevdes å ha deltatt, begynner folkemotstanden igjen å bygge seg opp i Hongkong.

Nye massedemonstrasjoner er varslet mot en lov som åpner for utlevering av etterlyste personer til fastlandet i Kina. Samme dag diskuteres lovforslaget av den lovgivende forsamlingen i Hongkong.

Abe i Iran

Japans statsminister Shinzo Abe besøker Iran. Det skjer mens spenningsnivået mellom Teheran og Washington er stigende.

USAs president Donald Trump har tidligere uttalt at han vet at Abe er nært knyttet til lederskapet i Iran, og at han ikke håper på en eskalering av spenningsnivået.

Kosovo-markering

Kosovo markerer at det er 20 år siden NATO-angrepene som drev ut de serbiske styrkene i 1999.

Landet anerkjenner ikke Kosovos uavhengighetserklæring fra 2008, det gjør heller ikke Russland. Men USA og rundt hundre andre land godkjenner Kosovos selvstendighet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden