Dette skjedde i natt

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 12. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem til legevakta

Fem personer er sendt til legevakt etter en trafikkulykke i Sannergata i Oslo, hvor to biler var involvert natt til onsdag.

– Det har vært en kraftig kollisjon i krysset mellom Sannergata og Toftes gate. Det er blant annet kjørt ned en lyktestolpe. Begge bilene er kraftig kollisjonsskadd, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til NTB.

Opprør i Hongkong

I protest mot utleveringsavtalen med Kina har demonstranter blokkert de to hovedveiene igjennom Hongkong. Flere tusen mennesker har samlet seg i gatene.

Lovendringen gjør det mulig å utlevere mistenkte i straffesaker til i Kina. Mange har ytret bekymring for at endringen i praksis vil bety å åpne for å utlevere politiske aktivister og sende Beijings meningsmotstandere i hendene på et lukket kinesisk rettsvesen.

Bergen kommune frikjent

Bergen kommune er frikjent i en sak der en tidligere toppidrettsutøver krevde opptil 47 millioner kroner. Saksøker hevder hun ble syk etter giardiaepidemien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen tingrett frikjenner kommunen og kommer fram til at det ikke er sannsynlig at giardia var årsaken til kvinnens akutte mageproblemer i 2004.

Grenfell-søksmål

Tre selskaper er saksøkt av 200 personer etter brannen i Grenfell Tower i London i 2017 for feil i et kjøleskap, der brannen startet, og fasadekledningen.

71 personer døde i brannen i den kommunale boligblokken vest i London, der ilden spredte seg svært raskt.