En person siktet etter at lasteskip kjørte i Nordhordlandsbrua

En lastebåt fikk knust deler av styrehuset da den natt til torsdag kjørte inn i Nordhordlandsbrua mellom Bergen og Flatøy i Hordaland. Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix
En lastebåt fikk knust deler av styrehuset da den natt til torsdag kjørte inn i Nordhordlandsbrua mellom Bergen og Flatøy i Hordaland. Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har siktet en person etter at lasteskipet Framfjord krasjet i Nordhordlandsbrua natt til torsdag i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en såkalt teknisk siktelse, sier politiadvokat Trygve Ritland i Vest politidistrikt til NRK.

Ritland vil foreløpig ikke gå ut med hva de sju om bord har forklart. Politiet er ikke ferdig med avhørene ennå, og vurderer å avhøre flere.

Lasteskipet fikk knust deler av styrhuset i kollisjonen. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 2.56 natt til torsdag 6. juni. Det var sju personer om bord i den 80 meter lange båten, men ingen kom til skade.

Nordhordlandsbrua går over Salhusfjorden og Osterfjorden i Hordaland. Den består av en 1.246 meter lang flytebro i stål og en 346 meter lang bro med hovedspenn på 172 meter. Total lengde på broanlegget er 1.610 meter.