Dette skjer i dag

Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpix
Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 11. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ludvigsen-rettssak

Rettssaken mot tidligere statsråd og fylkesmann Svein Ludvigsen kommer opp for Nord-Troms tingrett og vil pågå fram til 25. juni.

Ludvigsen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å oppnå seksuell omgang overfor personer i en sårbar posisjon. Ludvigsens forsvarer er advokat Ellen Holager Andenæs og Kai Roger Vaag.

Orienterer om Linköping-eksplosjon

Det svenske politiet holder pressekonferanse klokka 13 om fredagens kraftige eksplosjon i Linköping. Eksplosjonen er en av de største i Sverige på 20 år.

Lørdag kveld meldte flere svenske medier at målet for eksplosjonen var en 29 år gammel mann som er medlem av MC-klubben No Surrender. Men det avviser klubbens leder Geofrey Kitutu.

Spillrettssak

Deler av den internasjonale pengespillindustrien har gått til sak mot staten for å få kjent det såkalte betalingsformidlingsforbudet ugyldig.

Det er betalingsselskapet Entercash og bransjeorganisasjonen European Gaming & Betting Association som har saksøkt staten ved Kulturdepartementet og Landbruks- og matdepartementet. Det er satt av fire dager til saken i Oslo tingrett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedrustningskonferanse

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide deltar 11. juni på en konferanse om kjernefysisk nedrustning i Stockholm.

Sveriges utenriksminister Margot Wallström er vert for konferansen, som har som formål å øke oppmerksomheten om Ikkespredningsavtalen (NPT).

OECD-rapport

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) kommer tirsdag med nye tall på andel unge med høyere utdanning i Norge og andre land.

Fjorårets tall viste at det var mange nordmenn med høyere utdanning på bachelor-nivå eller lavere, men relativt få med mastergrad sammenlignet med Sverige og Finland.