To soldater til sykehus etter ulykke ved Skjold militærleir

To soldater ble søndag kveld skadd i forbindelse med håndtering av ammunisjon på Skjold militærleir i Troms. Ingen av soldatene fikk alvorlige skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Universitetssykehuset i Nord-Norge opplyser mandag formiddag at det ikke er noen endring i tilstanden til de to soldatene. De får begge behandling for skadene de pådro seg. Den ene fikk moderate skader, den andre lettere.

Ulykken skjedde like før klokken 20, opplyser Hæren. Ifølge Nordlys dreier det seg om to menn i 20-årene.

– Soldatene er i førstegangstjeneste og tilhører Ingeniørbataljonen på Skjold. Hendelsen fant sted utenfor tjeneste. De pårørende er fulgt opp av bataljonssjefen, opplyser oberstløytnant og talsperson Per Espen Strande i Hæren i en pressemelding.

Les også: Mann pågrepet etter kraftig brann i Oslo

Vedlikeholdshall

En kilde som Nordlys beskriver som sentral, sier ulykken skjedde i Ingeniørbataljonens vedlikeholdshall. Strande sier til avisen at ulykken skjedde inne i leiren, men vil ikke gi ytterligere opplysninger.

– Politiet etterforsker saken i samarbeid med Forsvaret. Mens etterforskningen pågår ber vi om forståelse for at det ikke er anledning til å kommentere saken ytterligere, sier Strande.

Saken oppdateres

Personvernpolicy