Mann pågrepet etter kraftig brann i Oslo

Det brenner kraftig i en i utgangspunktet ubebodd enebolig på Carl Berner i Oslo. Flere personer hoppet ut av vinduene etter at brannen startet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Det brenner kraftig i en i utgangspunktet ubebodd enebolig på Carl Berner i Oslo. Flere personer hoppet ut av vinduene etter at brannen startet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 50-årene er pågrepet i forbindelse med en kraftig brann på Carl Berner i Oslo. To andre personer stakk av fra stedet etter å ha hoppet ut av et vindu.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannvesenet har gjennomsøkt et trehus som brant kraftig på Carl Berner i Oslo, uten å finne noen personer. Dermed ser alle ut til å ha kommet seg ut.

En mann i 50-årene er pågrepet i forbindelse med brannen, mens to andre personer stakk av fra stedet etter å ha hoppet ut av et vindu.

– Brannvesenet har gjort et grovsøk inne i huset, og har ikke funnet noen. De vil nok gjøre et nytt og mer grundig søk, men sannsynligvis er det ikke folk der inne, heldigvis, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Oslo-politiet meldte om brannen klokken 9.08 mandag morgen. Det brant da kraftig i det eldre trehuset, som ligger i Hasleveien på Carl Berner. Rundt klokka 13 var brannen slukket, men brannvesenet drev fortsatt med etterslukking.

Les også: Værfast par i Nordland funnet av Røde Kors

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rusavhengige og bostedsløse

Flere beboere skal ha evakuert seg selv, ifølge politiet.

– Det er observert tre personer som har hoppet ut av huset, to av disse har stukket av, så vi har ikke full oversikt over hvor mange som har vært i huset, men det er ikke funnet noen andre der, sier

En mann i 50-årene er pågrepet, mistenkt for å ha noe med brannen å gjøre. Han er en av dem som hoppet ut fra et vindu i boligen.

– Ut ifra opplysningene vi fikk, mistenkes han for å ha tent på eller vært med å forårsake brannen på en eller annen måte, sier Stokkli.

Han er foreløpig ikke avhørt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Fortsatt livstruende for gutt etter badeulykke i Kabelvåg

– Ikke snakk om en husokkupasjon

Huset er en eldre enebolig i tre som i utgangspunktet skal være ubebodd, men ifølge politiet kan det være personer fra rusmiljøet som har hatt tilhold der.

– Ifølge eier av huset skulle det ikke vært noen der. Slik jeg har forstått det er det ikke snakk om en husokkupasjon, men det er bostedsløse og rusavhengige som har oppholdt seg der, sier Stokkli.

Foreløpig vet politiet lite om årsaken til brannen.

– Det er for tidlig å si. Vi venter til åstedet er farbart, og så går vi i gang med tekniske undersøkelser, sier operasjonslederen.

Saken oppdateres