Nikolaisen fortsetter som Statsbygg-sjef

Administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen får seks nye år i Statsbygg. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen får seks nye år i Statsbygg. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Harald Vaagaasar Nikolaisen fortsetter som administrerende direktør i Statsbygg i seks nye år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nikolaisen har vært Statsbyggs toppsjef siden 1. juli 2013 og fikk i statsråd fredag forlenget sitt åremål med en ny seksårsperiode.

– Jeg er godt fornøyd med hvordan Nikolaisen har utøvd sin direktørrolle de siste seks årene, og glad for at han nå går løs på en ny åremålsperiode, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H).

Den statlige forvaltningsbedriften er underlagt under Kommunal- og moderniseringsdepartementet og har i oppdrag å iverksette og gjennomføre Stortingets vedtatte politikk innen statlig bygge- og eiendomssektor. Hovedoppgaven er å tilby kostnadseffektive og funksjonelle lokaler til statlige virksomheter.

I sine seks første år som administrerende direktør har Nikolaisen hatt ansvar for milliardprosjekter som planleggingen av nytt regjeringskvartal, flyttingen av veterinærmiljøene til Campus Ås, Livsvitenskapsbygg på Blindern og det nye Nasjonalmuseet på Vestbanen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden