Hasjmotstandere ber Arendalsuka åpne for debatt om legalisering

Organisasjonen Normal, som jobber for å legalisere cannabis i Norge, har fått avslag på å delta under årets Arendalsuke. Nå ber deres meningsmotstandere styret av festivalen om å snu. Foto: Sara Johannessen / NTB SCANPIX
Organisasjonen Normal, som jobber for å legalisere cannabis i Norge, har fått avslag på å delta under årets Arendalsuke. Nå ber deres meningsmotstandere styret av festivalen om å snu. Foto: Sara Johannessen / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix

Rusfeltets hovedorganisasjon ber styret i Arendalsuka til å åpne for at deres meningsmotstander, organisasjonen Normal, skal få delta under årets festival.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Normal, som jobber for lovlig salg av cannabis, er blitt nektet å delta på årets politiske festival som holdes fra 12. til 17. august. Med henvisning til at det under fjorårets festival var blitt oppfattet som at de drev med reklame for salg og bruk av cannabis på sin stand får ikke organisasjonen delta under årets festival.

Normals styreleder, Andre Nilsen, sier til Klassekampen at de ikke mottok noe klager på sin stand i fjor og sier det verken ble brukt, gitt bort eller solgt cannabis.

Også meningsmotstandere av Normal, mener styret av Arendalsuka har begått en feil og ber dem gjøre om på beslutningen. Fagrådet, rusfeltets hovedorganisasjon som samler 134 organisasjoner, stifileter og institusjoner innenfor rusområdet er ikke enige i at cannabis bør legaliseres, men ønsker gjerne Normal velkommen til debatt.

– Dette bryter grunnleggende med hva Arendalsuka skal være. Skal man fremme demokrati, er det underlig å utestenge noen fordi de har meninger utenfor mainstreamen, sier leder Jan Gunnar Skoftedalen.

Også Rusmisbrukernes interesseorganisasjon og Actis – Rusfeltets samarbeidsorganisasjon møter gjerne Normal til debatt selv om de ikke støtter deres syn på legalisering.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden