Forsvinningssaken:

– Oppgavene som gjenstår er så interessante, så gode og viktige

<p>Politiinspektør Tommy Brøske under en presseorientering av den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen.</p>
Politiinspektør Tommy Brøske under en presseorientering av den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen. Foto: NTB scanpix

Politiet har fortsatt tro på at de klarer å finne ut av hva som har skjedd med forsvunnende Anne-Elisabeth Hagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets etterforskning av forsvinningssaken på Fjellhamar er nå over i en ny fase. Siden 69 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien 31. oktober i fjor, har politiet forsøkt å finne ut hva som har skjedd med kvinnen.

I tiden fremover vil politiet gjennomgå et stort etterforskningsmateriale.

– Jeg anser mange av de oppgavene som gjenstår nå som så interessante, så gode og viktige at vi er fremdeles optimistiske på at denne saken skal vi forsøke å oppklare, sier politiinspektør Tommy Brøske til VG.

Les også: Politiet jakter på sko i forbindelse med Lørenskog-forsvinningen

– Hvorfor så lav aktivitet

Politiets hovedteori er fortsatt at 69-åringen ble bortført fra eneboligen på Fjellhamar hvor hun bodde sammen med sin ektemann Tom Hagen – en av Norges rikeste personer.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober 2018. Foto: Privat / NTB scanpix
Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem 31. oktober 2018. Foto: Privat / NTB scanpix

Kartlegging av alle bevegelser rundt ekteparets bolig og i nærområdet, spesielt på forsvinningsdagen, er fortsatt helt sentralt i etterforskningen.

– Ja, det er helt sentralt for oss. Og vi diskuterer naturlig nok veldig, veldig mye rundt hvorfor vi står her vi står etter syv måneder. Hvorfor det er så lav aktivitet fra en antatt motpart det er selvfølgelig også et tema hos oss, sier Brøske til VG.

Politiet har tidligere bekreftet at det har kommet både trusler og krav om løsepenger i form av kryptovaluta i saken, men at de ikke har mottatt noen bevis for at 69-åringen er i live.

Les også: Politiet har etterforsket rykter i forsvinningssaken

Halvt år uten livstegn

Brøske har tidligere uttalt at de er mer bekymret for at 69-åringen ikke lenger er i live.

– Et halvt år uten livsbevis gir grunn til bekymring. Politiet finner det mindre sannsynlig at hun er i live, men har ingen holdepunkter for at hun er død, så etterforskningen opprettholdes, har han uttalt.

Han vedgikk at det er gått lang tid og at en sak som ikke raskt blir oppklart, ofte vil medføre en svært lang etterforskning. Det er kommet over 1.700 tips i saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden